Finoman frissült a Nissan GT-R

Vágólapra másolva!
Még csak a második évében jár a Nissan GT-R, de a gyártó szerint máris megérett egy pár változásra. A nürburgringi köridejével egy kisebb botrányba keveredő cég a 2009-es modellévre még egy kicsit erősített az autón.
Vágólapra másolva!

A GT-R már több mint egy éve kapható, így a Nissan elérkezettnek látta az időt, hogy frissítse különleges sport modelljét. Először az amúgy sem gyenge motorhoz nyúltak, amely ennek hatására 5 lóerővel erősebb lett, így már 485 LE leadására képes.

A további módosítások is aprónak mondhatóak, hiszen többek között Nissan feliratúra cserélték a Brembo fékeket, az első lökhárítóról eltávolították a rendszámtartót, és mintegy 2,8 literrel megnövelték az üzemanyagtartály méretét. Ezzel együtt csökkentették az autó fogyasztását is, a korábbi 12,2 liter/100 kilométerről 11,7 literre.

Ezek a módosítások, beleértve a karosszéria színválasztékának új elemét, a White Storm - fehér - színt, körülbelül 5 százalékos árnövekedést jelentenek az új modellnél.

Az első modellek természetesen a japán piacon jelennek meg, de a módosítások szép lassan átgyűrűznek Európába is. Egy korábbi ígéret szerint a GT-R márciusban érkezett volna hazánkba, de legfrissebb információk szerint a hazai bemutató 2009 harmadik negyedévére csúszik át.

Forrás: [origo]