Hivatalos fotók a Nissan 370Z-ről

Vágólapra másolva!
Már eddig is tudtuk, hogy a Nissan november közepén bemutatja a legújabb "Z" sportkocsit, de a gyáriak most elcsepegtettek pár hivatalos képet az autóról.
Vágólapra másolva!

A Nissan első ízben közölt hivatalos képeket az új sportkocsijáról. A 350Z utódja a november 19-én kezdődő Los Angeles-i Auto Show-n mutatkozik be, hiszen az elsődleges célpont továbbra is az amerikai piac. Az autóról egyelőre nem sok műszaki adatot hoztak nyilvánosságra, de nem titok, hogy a 370Z közös alapokon nyugszik az Infiniti G37 nevű kupéjával.

A motorháztető alatt a régi V6-os, 3,5 literes blokk továbbfejlesztett változata lapul, amely már 3,7 literes és az Infinitiben 320 LE leadására képes, valószínűleg ebben az autóban is ugyanennyit fog tudni. Ehhez az egyetlen erőforráshoz hatfokozatú kézi, vagy hétfokozatú automataváltót lehet párosítani.

A 370Z az elődhöz képest rövidebb tengelytávval büszkélkedhet, ami javítja a fordulékonyságot, de az Infitinitiben használt négykerék-kormányzást egyelőre nem említik. Az autó vonalvezetése még agresszívebb lett, amit azzal is fokoztak, hogy kisebb a hátsó túlnyúlás. Ezért optikailag hosszabbnak tűnik a motorháztető, rövid az autó fara, amely megoldás már a BMW Z4-esnél és az új Audi TT-nél is elnyerte a vásárlók szimpátiáját.

Forrás: NissanForrás: Nissan
Forrás: NissanForrás: Nissan


A beltérben is az Infiniti elemek köszönnek vissza ötvözve a 350Z egyedi megoldásaival. Továbbra is a kormányoszloppal együtt mozog a három fő műszer, az elrendezés is hasonlít az elődhöz, de az anyagfelhasználáson állítólag rengeteget javítottak, hiszen ez volt a korábbi vásárlók részéről a legfőbb kifogás.