Kiszivárgott az Alfa Romeo 149

Vágólapra másolva!
Az Alfa hamarosan leváltja a 147-es modellt: jön a MiTo és a 8C Competizione vonalaival megbolondított 149, amelyről az első képek már felkerültek az internetre.
Vágólapra másolva!

Az Autoexpress birtokába jutott két hivatalosnak tűnő fotó az Alfa Romeo új alsó-középkategóriás modelljéről. Valószínűleg a régi Fiat Stilo-platformra épül az új Alfa 149, ugyanarra, amelyre a Fiat Bravót és a Lancia Deltát is építik. A kompakt autó a 147-est váltja nemsokára, formáit láthatóan a MiTo és a 8C Competizione inspirálta.

Az új modell krómkerettel körülvett nagy ovális lámpái között agresszív orr csúcsosodik majd, míg hátulja meredeken ereszkedik az új formájú LED-es hátsó lámpák között, egészen a dupla kipufogóig. A modell teljesítménye összhangban lesz vad, sportos kinézetével, hiszen az 1,4 literes, benzines T-Jet motorokból és az 1,9 literes dízel egységekből álló paletta 120 és 250 lóerő közötti teljesítményskálát fed majd le. Várható, hogy az erősebb változatokhoz a Torsen-önzáró differenciálmű (Q2) is jár majd, hogy az első kerekek könnyebben vihessék át az erőt az útra kanyarban.

A három- és ötajtós kivitelben készülő Alfa Romeo 149-es valamikor a jövő év közepén érkezik meg a szalonokba.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]