Vida duplázott, így bajnok

Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén Vida János mindent elkövetett, hogy megszerezze a Clio Kupa történetének utolsó bajnoki címét, azonban ehhez egy kis szerencse is kellett. A vasárnapi futamon ez is összejött, így Vizin Tamás az utolsó pillanatban vesztette el vezető helyét.
Vágólapra másolva!

Azt szokták mondani, hogy az a versenyző a bajnok, aki az utolsó verseny után vezeti a tabellát. Ez a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa idei, egyben utolsó bajnokságára különösen igaz. Vizin Tamás az első futamtól az utolsóig vezette a bajnokságot, de a legfontosabb pillanatban mégis elvesztette vezető helyét, és ezzel a bajnokságot is.

Vida János csak úgy lehetett bajnok, ha ezen a hétvégén minden futamot, időmérő edzést megnyer, és ő futja mindkét nap a versenyben a leggyorsabb kört. Ezt el is érte, de sikeréhez az is kellett, hogy Vizin legfeljebb egyszer legyen második. Szombaton Vizin be tudott jönni Vida mögött, de vasárnap már változott a helyzet.

A rajtot mindenki jól kapta el, Vida állt az élre, egyre növlve előnyét. Vizin biztonságban autózott a második pozícióban, Déri András volt harmadik. A verseny vége felé azonban Vizin lassulni kezdett, Déri utolérte, majd megelőzte. Vizin ezután defektet kapott, így a versenyt be sem tudta fejezni. Déri lett a második, Solti Attila pedig a harmadik.

Forrás: [origo]

Vida János ezen a hétvégén mindent megnyert, de egy kis szerencse is kellett a bajnoki címhez


(Vida János az [origo]autó rovatának munkatársa.)