Vágólapra másolva!
A Clio kupások ismét a kistúrásokkal egy mezőnyben küzdöttek a minél jobb helyezésért. A rajtnál Vizin Tamás jött el a legjobban, de a versenyt végül Vida János nyerte.
Vágólapra másolva!

A Clio Kupa történetének utolsó előtti futamára sajnos nem állt össze olyan mezőny, hogy a cliósok külön mehessenek, ezért az utóbbi hétvégéken megszokott módon ezúttal is a kistúrásokkal összevont mezőnyben mehettek a Renault-k.

A rajtot Vizin Tamás kapta el a legjobban, aki egyből megelőzte Vida Jánost, sőt a kistúrások élmenőjét is megkergette. Gál Szabolcs már a célegyenes végén kiesett, míg az utolsó helyről rajtoló Déri András már ekkor rengeteget jött előre. Vida a második körben megelőzte az előtte haladó Walternét, és Vizin nyomába eredt.

Vida egy kör elteltével átvette a vezetést, amit a verseny végéig megtartott. Vizin lett a második, míg Déri András végül felért a dobogós helyre.

Forrás: [origo]

Vasárnap lesz a Clio Kupa utolsó fellépése, öt év után búcsúzik a sorozat


Vida János:
"Számítottam erre az eredményre, nagyon jó a kocsi és én is összeszedettebb vagyok, gondoltam, hogy jóval gyorsabb leszek a többieknél. Az elején Tomi nagyon jól ment, bevállalt egy félelmetes féktávot a rajtnál, én pedig vigyáztam, mert nem akartam neki menni az Adrinak. Azt hittem, hogy jót fogunk küzdeni, de aztán lemaradtak."

Déri András: "Jó volt visszaülni, és egy kis gőzt kiengedni a versenypályán. Nagyon jól éreztem magam. Utolsó előtti helyről rajtoltam, nem is tudom, hányadik lettem, de sok autót megelőztam. Az első pár körben még nem éreztem magam teljes biztonságban, de két-három kör után már olyan min ha tegnap is versenyautóban ültem volna."

Vizin Tamás: "A cél a második hely volt, az a legfontosabb, hogy a bajnokságban minél több pontot szerezzek, közelebb legyek Janihoz. Az volt a feladat Végre összejött nekem is, de Adrit Nem tudtam volna megfogni, nagyon szépen ment. Sajnos a technika ördöge közbeszólt neki."

(Vida János az [origo] autó rovatának munkatársa.)