500 lóerős Seven a Caterhamtől

Vágólapra másolva!
A Caterham szupersportkocsik építésére szövetkezett az RS Performance műhellyel. Az első közös modell, a Caterham RS Levante 500 lóerős lesz, de még elkészülte előtt elkelt mind a nyolc darab autó.
Vágólapra másolva!

Összesen nyolc darab készül a Caterham RS Levantéből, amelyet az angol gyár közösen fejleszt az RS Performace műhellyel. A két autóépítőnek ez lesz az első közös munkája, és a gazdasági recesszió ellenére már mindegyik darab elővételben elkelt a 115 ezer fontos - körülbelül 40 millió forintos - áron kínált, kétüléses sportkocsiból.

A Seven alapjaira épülő RS Levante 40 szelepes, 2,4 literes V8-as motorjából kétféle teljesítményt préselnek ki, a "gyengébbik" változat 298 kilowattos - 400 lóerős -, az erősebb 500 lóerős lesz, amelyet kompresszoros feltöltéssel érnek el. Az autó teljesítmény-tömeg aránya kétszer jobb, mint a kiemelkedően jó arányokkal büszkélkedhető Bugatti Veyroné, mivel csak 520 kg-ot nyom a mérlegen.

Az RS Levante közvetlenül a gyárból érkezik megrendelőjéhez, összeszereléséhez 12 hétre van szükség, amelyet a tulajdonosok minden bizonnyal tűkön ülve várnak. A Caterham pedig jelenleg rettentően elfoglalt, hiszen a limitált széria mind a nyolc darabja már gazdára is talált.

Forrás: [origo]


A hangra is érdemes figyelni