Négyüléses Lamborghini Párizsban

Vágólapra másolva!
Orrmotoros, négyüléses szuperautóval jelentkezik a néhány napon belül nyitó Párizsi Autószalonon a Lamborghini. Ez lesz a második négyszemélyes modell az Espada után.
Vágólapra másolva!

Négyüléses orrmotoros modellt mutat be a Lamborghini a közelgő Párizsi Autószalonon. Ez lesz a márka második négyüléses modellje az 1978-ban bemutatott Espada után, és létrehozását természetesen a versenytársak motiválták.

A Volkswagen csoport kötelékébe tartozó Lamborghini ugyanis szeretne lépést tartani velük, ráadásul úgy, hogy az új modell ára is versenyképes legyen, és állja a sarat a Ferrari 612 Scaglietti és a szintén nemsokára bemutatkozó négyajtós Aston Martin Rapide ellenében.

A luxus sportautó V12-es erőforrást kap négykerékhajtással, és - a pletykák szerint - az Audi vázfelépítésével. A modellt egyébként teljes titoktartással fejlesztette a Lamborghini - attól függetlenül, hogy azért kedvcsináló fotót közzétettek -, és a titkolózás azért is helytálló, hiszen a Volkswagen csoporton belül is készül rivális modell.

A Porsche Panamerát azonban majd csak 2010 után kezdik forgalmazni, addig a Lamborghini megvetheti a lábát a szegmensben.

Forrás: Lamborghini