Nissan-újdonságok Párizsban

Vágólapra másolva!
Franciaországban debütál a Pixo, a Nissan vadonatúj olcsó minije, amely tulajdonképpen a szintén ott bemutatkozó Suzuki Alto átcímkézett változata. Szintén a francia autószalonon mutatkozik be a ráncfelvarrás utáni Note és egy elektromos tanulmány is.
Vágólapra másolva!

Az új Suzuki Altóval közösen kifejlesztett, és Indiában gyártott Pixo 3565 mm hosszú, tengelytávja pedig 2360 mm, tehát méreteit tekintve az ötajtós mini nagyjából megegyezik a Fiat Pandával. Bár az árról még nem nyilatkoztak a Nissannal, az Európában 2009 elején megjelenő kocsiról ígérik, nagyon olcsó lesz, és négy embert lesz képes viszonylagos kényelemben szállítani. Az autóban egy háromhengeres, egyliteres motor lesz, amihez egy ötfokozatú manuális vagy egy négyfokozatú automatikus váltó kapcsolódhat.

A Nissan Nuvu ("New View") tanulmány egy, a következő évtized közepén megjelenő szériaautó előfutára. Leírása szerint az elektromos meghajtású, napelemekkel is felszerelt 2+1-es üléselrendezésű kocsi egy nagyon kompakt méretű városi autó lesz. Ez igaznak is tűnik, hiszen az egyedi padlólemezre épülő autó mindössze három méter hosszú, 1550 mm széles, 1,7 méter magas és tengelytávja is csak 1980 mm. A Nissan egyébként a 2009-es Tokiói Autószalonon fog majd bemutatni egy teljesen elektromos autót, ami több részegységén osztozik majd a később érkező szériagyártású Nuvuval. Ennek az egyelőre ismeretlen modellnek 2010-ben kezdődik meg az értékesítése Japánban és Észak-Amerikában.

Párizsban bemutatkozik a Nissan Note ráncfelvarráson átesett változata is, amely új hűtőráccsal, lökhárítóval, áttervezett fényszórókkal és sötétített hátsó lámpákkal próbál majd sikereket elérni. Belül könnyebben kezelhető, áttervezett középkonzol jelzi majd a 2009-es modellévet, ezen kívül áthangolják a futóművet, és megjelentetik az 1,5 dCi különösen takarékos, kilométerenként mindössze 119 gramm széndioxidot kibocsátó változatát. A felfrissített Note-ban debütál a Nissan új, "Connect" nevű, érintőképernyős audió-, navigációs- és kommunikációs-rendszeré, amelyet 2009-től a többi Nissan modellhez is elérhetővé teszik majd.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]