Felturbózott Kuga

Vágólapra másolva!
A párizsi autószalonra sportosabb, színesebb külsővel és belsővel látta el a Kugát a Ford. A motorkínálat egy erős benzinessel bővült.
Vágólapra másolva!

A Mondeo, az S-Max, a Galaxy és az új Fiesta után a Kuga is megkapta a gyártó Individual interior (egyedi belső) nevű csomagját, amely látványosabb, harsányabb színeket és minőségibb alapanyagokat, például nappa bőrt is jelent. Sportosabbra formálták a kocsi külsejét, és a korábbi Iosis X tanulmány által ihletett új, átdolgozott karosszéria az Ice White nevű festést kapta. A legnagyobb változtatások természetesen a kocsi orrán láthatók: nagyobb, sportosabb lökhárítók és tátongó, krómmal körbeölelt légbeömlők. A mérnökök 50 mm-rel lejjebb ültették a kocsit. Az átkozmetikázott, hosszabb hátsó spoilerrel és 20 colos kerekekkel ellátott Kugát jövő év első felétől vásárolhatják meg az érdeklődők.

Az új öthengeres, 2,5 literes turbótöltős Duratec motor 197 lóerős, csúcsnyomatéka 320 Nm. Ennek meg is van az ára, ugyanis fogyasztása 9,9 l/100 km, szemben mondjuk az eddig is elérhető kétliteres dízel 5,3 literével. Persze igaz az is, hogy a dízelmotoros változat csupán 136 lóerős. A két és feles turbómotor 234 g/km-es széndioxid-kibocsátása szintén nem mondható alacsonynak.
A sebességet 208 kilométer/órában maximálja az elektronika. Az új erőforráshoz hatfokozatú kézi vagy ötfokozatú automatikus váltót lehet rendelni. Az utóbbin található manuális és sportfokozat a fogyasztást 10,3 literre, a széndioxid-kibocsátást pedig 244 g/km-re emeli.

Forrás: [origo]