Újabb huszonöt Jim Clark Lotus készül

Vágólapra másolva!
A Lotus nemrégiben huszonöt darabos, limitált szériát készített, amely a legendás skót autóversenyzőről, Jim Clarkról neveztek el. A sikerre való tekintettel most újabb sorozatot készítenek a sportautóból.
Vágólapra másolva!

Jim Clark, legendás skót autóversenyző tiszteletére készített huszonöt darabos limitált példányszámú modellt a Lotus nemrégiben. Az autókat csak a szigetországban lehetett megvásárolni, így a tengerentúli, de még az öreg kontinensen lakó, egyedi sportautókba szerelmes vásárlók sem vásárolhatták meg. A modell viszont sikeresnek bizonyult, és olyan nagy volt rá az igény, hogy most újabb huszonötöt gyártanak a Clark Type-25 Elise SC nevű modellből.

Az autó - természetesen - British racing green színben készül széles sárga csíkkal és a rajtszámnak szánt fehér karikával az ajtóin. A sportautó 1,8 literes, szuperfeltöltős motorját módosítás nélkül szerelik be az újabb huszonöt autóba, így a leendő tulajok is élvezhetik a 4,6 másodperces gyorsulást 100 km/órára, illetve a 238 km/órás végsebességet.

Az autó a kontinensen 53 ezer euró körüli áron, vagyis körülbelül 12,6 millió forintért vásárolható meg. A legtöbbet Hollandiában kérnek érte, itt 72 ezer euróba kerül, Svájcban pedig körülbelül, 79 ezer frankot, vagyis 11,7 millió forintot kóstál majd a sportkocsi.

Forrás: [origo]

Clark Type-25 Elise SC


Jim Clark a hatvanas évek legendás autóversenyzője volt, két világbajnoki címet nyert az akkori Forma-1-es bajnokságban, 1963-ban és 1965-ben. Haláláig 25 GP-futamot nyert meg, 33 pole pozíciót szerzett és egyszer megnyerte az Indy 500-as versenyt. Jim Clark nevéhez fűződik az F1 történetének egyik legszörnyűbb balesete. 1961-ben Monzában, Wolfgang Graf Berghe von Trips Ferrarijával ütközött, a német versenyző autója a nézők közé vágódott és tizenöt ember halálát okozta.

Forrás: [origo]

Akkoriban még így nézett ki egy F1-es autó, és még repültek is vele


Clark első világbajnoki címét egy Lotus 25-tel szerezte 1963-ban úgy, hogy tízből hét futamot megnyert, és ezzel a márkának is megszerezte a konstruktőri címet. A skót versenyzőt minden idők legnagyobb autóversenyzői között tartják számon.