E-osztály-előzetes a Mercedestől

Vágólapra másolva!
ConceptFASCINATION néven egy olyan tanulmányautót mutat be Párizsban a német gyártó, amelynek orr-része szinte teljesen megegyezik a következő E osztályéval.
Vágólapra másolva!

A Mercedes ConceptFASCINATION különleges karosszériája a kupék és a kombik keresztezésének tűnik, ezt a gyár egyszerűen csak shooting brake-nek hívja a sajtóközleményben. Elsőre mindenképpen az újféle, rombusz alakú lámpák vonhatják magukra a tekinteteket, amelyek a tanulmányban optikai szálas fényszórókat és LED-eket használnak, ezeket a szériaváltozatban valószínűleg xenonizzók válthatják. A hatalmas emblémával ellátott hűtőmaszk várhatóan ugyanilyen marad, de a jövőre érkező, vadonatúj E osztálynál a háromágú Mercedes-csillag valószínűleg a motorháztetőn ékeskedhet majd. Figyelemre méltóak még a a tanulmány B és C oszlopot nélkülöző ablakai, amelyek mind teljesen lehúzhatóak.

A koncepcióautó motorházteteje alatt az új, 2,2 literes, 204 lóerős négyhengeres dízel található, amelyet AdBlue és BlueTec környezetkmélő technológiákkal is elláttak Stuttgartban. Ez az erőforrás ősszel, a hosszú nevű C osztály 250 CDI BlueEFFICIENCY-ben mutatkozik majd be szériaállapotában. A ConceptFASCINATION tanulmány formaterve valószínűleg a következő CLK-ra is nagy hatással lehet, mert a kétajtós modell következő generációját már az új E osztály kupéjaként szándékozik megjelentetni a Mercedes.

Forrás: [origo]

18 kép a galériában. Kattintson a képre!



Gyári videó a tanulmányról