Első ízelítő az új Astráról

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta első étvágygerjesztő képeit a jövő ősszel bemutatkozó új kompaktjáról az Opel. A keveset felfedő tollvonások alapján az Astra formaterve az Insigniáét idézi.
Vágólapra másolva!

Természetesen a következő évben egyre több kép lát majd napvilágot az új Astráról, amely több, az Insigniában bevetett technológiát is felhasznál. Egyebek mellett megkapja az Opel új, utat figyelő kamerarendszerét is, amit arra találtak ki, hogy észrevegye és felismerje a közelgő közlekedési lámpákat, majd azokat kijelezze a műszerfalon a vezetőnek. Emellett a sávelhagyásra is figyelmezteti a sofőrt.

Az új Astrát az Insigniában debütáló, új generációs adaptív fényszórókkal is meg lehet majd rendelni, ami a kormányzás szögétől, a látási viszonyoktól és sebességtől függően folyamatosan tudja változtatni a megvilágítás irányát és erejét. Egy feltűnő LED-sor szolgáltatja a nappali fényt, ami kevés energiát igényel, így alig növeli az autó fogyasztását, és az autó karakteres megjelenéséhez is sokat hozzá tehet majd.

Az autó műszerfala, az Insigniához hasonlóan szárny alakú lesz, és szinte körülöleli majd a vezetőt és az első utast. Az Astrát a Chevrolet Cruze által is használt, új fejlesztésű Delta padlólemezre építik majd. Elsőként az ötajtós jelenik meg új motorokkal 2009 végén vagy 2010 elején, ezt 2010 tavaszán követi majd a sportos, alacsonyabb tetővonalú háromajtós. A ferdehátúak után érkezik a szedán, a kombi és a kupé-kabrió.

A korábbi generációknál sportosabbnak ígért Astra európai megjelenése után 2010 végén Amerikában Saturnként is piacra kerül, ráadásul már nem európai importból, hanem helyi gyártással.

Forrás: [origo]