1350 lóerős Bugatti Veyron a láthatáron

Vágólapra másolva!
Hivatalosan mindenki cáfolja, de mégis egyre valószínűbb, hogy a Bugatti egy igazán különleges verzióval készül a Veyron gyártásanak befejezésére. A GT névre keresztelt erősített változat már 1350 lovas lesz, és 425 km/óra a végsebessége.
Vágólapra másolva!

Egy nyilvánosságra került dokumentum szerint a Bugatti a Veyron 1350 lóerős GT változatán dolgozik, amellyel méltó módon érkezhetne gyártása végére a világ egyik leggyorsabb négykerekűje.

A dokumentum eredetiségét rögtön többen is kétségbe vonták, a Bugatti sem kívánta eddig kommentálni. Az eddig megjelent különkiadások alapján nem elképzelhetetlen, hogy az összesen 300 darabban készülő Veyron még tartogat egy utolsó nagy dobást az autósvilág számára.

Ezt nem hivatalos információk szerint egyszerűen Veyron GT nevet kapja a csúcsgép. Egészen elképesztő teljesítményre lesz képes, hiszen az eredeti Veyron 1001 lóerejéhez képest ez már 1350 LE-s lesz, 1380 Nm-es forgatónyomatékkal.

Ennek köszönhetően az eddig 407 km/órára becsült csúcssebesség 425 km/órára nőhetne, míg a álló helyzetből 100 km/órára 2,4 másodperc is elég lesz.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A roadster változat már elkészült, de lesz e még erősebb GT


A szóbeszéd arról is említést tesz, hogy mindezt kittként is meg lehet majd venni a Veyronhoz, vagyis egy mostani tulaj is utólag átalakíthatja az autóját.

Ha kiderülne, hogy a kétes eredetű írásban állítottak mind igazak, akkor a kocsit a jövő évi Genfi Autószalonon mutathatják be, amely után körülbelül márciusban kezdődhetnek meg a kiszállítások.