Párizsban a Chevy új világautója

Vágólapra másolva!
Októberben mutatja be Párizsban új kompakt méretű szedánját a Chevrolet. A Cruze jövő márciusban érkezik meg a márkakereskedésekbe.
Vágólapra másolva!

Az Ázsiában, Észak-Amerikában és Európában is piacra kerülő kocsi egészen alapjaitól fejlesztették ki úgy, hogy a kisebb módosításokkal a világ különböző tájékain is sikerrel árusíthassák. Ez az első GM-autó, amely az új Delta 2 padlólemezre épül, arra az alkatrészre, amely számos új GM-típus alapjául szolgál majd.

A nyilvánosságra hozott képeken a négykerekű 4600 mm hosszú európai kiadása látható, amely a kontinensen 1,6 és 1,8 literes motorokkal lesz kapható. Előbbi 112, utóbbi 140 lóerős és mindkettő rendelkezik változó szerepvezérléssel rendszerrel, ezzel is javítva a használhatóságot és csökkentve a károsanyag kibocsátást. A két benzines mellett a Cruze egy 2,0 literes turbódízellel is elérhető lesz, amely 150 lóerővel és 320 Nm-es nyomatékkal rendelkezik.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Amerikában a kocsi a Chevy Cobaltot válthatja le, valamikor 2010-ben, míg Ázsiában Daewoo-ként találkozhatunk a négykerekűvel.