Kiszivárgott képek két Seatról

Vágólapra másolva!
Ahogy korábban a Mazda3-ról, most a spanyol gyártó két új modelljéről szivárogtak ki képek egy szabadalmi hivataltól, ezúttal a Szellemi Tulajdon Világszervezetétől (WIPO). Az egyik sorozat a középkategóriás Exeót, míg a másik a Tribu szabadidő-autót ábrázolja.
Vágólapra másolva!

Az egykor nehéz anyagi helyzetben lévő Seat a közeljövőben négy új modell megjelentetését tervezi. Egy miniautó és egy nagyobb szabadidő-autó mellett egy sportos, középkategóriás szedánt, és egy kompakt SUV-t fognak bevezetni a következő két-három évben, és most az utóbbi kettőről szivárogtak ki hivatalos grafikák. Az Exeo névre keresztelt modell valamikor 2009-ben jelenhet meg. Ezeket a képeket a Seat még 2007-ben küldte el a Szellemi Tulajdon Világszervezetének, és jól látszik rajtuk a szintén VW-csoporthoz tartozó Audi hatása. Az Exeo gyakorlatilag megegyezik a nemrég leváltott Audi A4-essel, csak az orrát és a farát rajzolták át a spanyol formatervezők, a lemezek alatt vélhetően még nagyobb lesz a hasonlóság. A kombi változatban is érkező modellt a spanyolországi Martorellben fogják gyártani.

A másik új kocsit Seat Tribunak hívják és ez lesz a gyártó első SUV-je. Mivel a Volkswagen Tiguanra épül majd, várhatóan motorválasztékuk is hasonló lesz, ezért egy 1,4 literes, és egy kétliteres TSI-re, valamint a kétliteres, közös-nyomócsöves TDI-re számíthatunk. Az autó a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott Tribu tanulmányra hasonlít, és bár a szériaautó ötajtós, nem kizárható, hogy készül majd a tanulmányhoz hasonló háromajtós változat is. Ez a típus 2010 első felében jelenik meg, és olyan riválisokkal kell majd szembenéznie, mint a Ford Kuga, a Honda CR-V, a Renault Koleos vagy a Toyota RAV-4.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]