Képeken a Mitsubishi új versenyautója

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta az első képeket a Racing Lancer nevű új tereprali autójáról a Mitsubishi. A kocsi a 2008-as FIA Tereprali Világkupa hatodik fordulójában mutatkozik be október végén, és a 2009-es Dakaron is indulni fog Dél-Amerikában.
Vágólapra másolva!

Az új Racing Lancer versenyautó elődeivel ellentétben már nem a Pajero nevet viseli, és külső formatervében is a kompakt autóra próbál hasonlítani, mert az új Lancernek több szüksége van a reklámra, mint az elavult terepjárónak. A szénszálas karosszéria-elemek alatt azonban a korábbi Pajero Evo versenyautó továbbfejlesztett változatát találjuk, csak a csővázas szerkezet új. A Mitsubishi azt szeretné, ha a 2009-es Dakaron nyűgözné le igazán a közönséget az autó, és érne el dobogós helyezést. Köztudott, hogy a versenyt terrorista fenyegetés miatt ezúttal Dél-Amerikában rendezik meg. A jó eredmény megszerzésében Stéphane Peterhansel segíti a csapatot, aki a Dakar legsikeresebb versenyzője, ugyanis összesen kilencszer végzett már a dobogó legfelső fokán az embert próbáló afrikai versenyen.

A Racing Lancert a Pajero Evóban már bemutatott turbófeltöltős, háromliteres V6-os dízelversenymotor hajtja, amely hasonló módon növelheti a márka dízelmotorjainak presztízsét, ahogy azt Le Mans-ban tette az Audi a saját dízel R10-ükkel. Az erőforrás 260 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 650 Nm, és a korábbiakhoz képest javítottak a hűtésén és a turbófeltöltő is megbízhatóbb és egyenletesebb teljesítményt tesz lehetővé.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]