Elmarad a brnói márkakupa verseny

Vágólapra másolva!
Bekövetkezett az, amire kevesen számítottak a magyar gyorsasági bajnokság berkein belül. Az év elején még két országon kívüli futamról beszéltek a márkakupák kapcsán, amely a versenynaptárban egyre realizálódott. Brnóba ment volna a márkakupás küldöttség, de ennek is annyi.
Vágólapra másolva!

Immár hivatalos, hogy elmarad a magyar márkakupa sorozatok Brno-i futama, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb kitörése lett volna a hazai gyorsasági autósportnak. A pénz azonban ezúttal is közbeszólt, hiszen bár mindenki örömmel fogadta a hírt, hogy végre egy új, világhírű helyszínre is eljut a magyar bajnokság, sajnos csak kevesen tudták bevállalni a külföldi kalandot.

A cseh bajnokság betétfutamaként szereplő sorozatainkra kiszabott tetemes nevezési díj összesen 60 versenyautóra lett megállapítva, szemben a 30 várható indulóval. A magyar szabályok nem teszik lehetővé a magasabb nevezési díjak beszedését, így a rendező Zengő Motorsportra extra nagy költség hárult volna.

Ezt jelen állás szerint a Zengő Motorsport nem tudta bevállalni, hiszen ez a csapat amúgy is hatalmas erőfeszítések árán indult el idén a Seat Európakupában, amelyen sorra biztató eredményeket ér el.

A Brno-i verseny magyar részről elmarad, viszont a bajnokság kieső két futamának pótlásáról még nem mondtak le. A tárgyalások megkezdődtek, de még nem tudni semmi biztosat.