Enyhén frissül a Kia Sportage

Vágólapra másolva!
Kicsit kipofozták a 2009-es modellévre frissülő koreai SUV-t, amit tavaly óta a Cee'd-del egy helyen, a szlovákiai Zsolnán gyártanak.
Vágólapra másolva!

Kívülről, ahogy általában, a hűtőrácsot és a lökhárítókat cserélték le, de módosítottak a kerékíveken, s megváltoztatták a 16 és 17 colos felniket is, míg belül több helyen módosítottak a műszerfalon. Vastagabb, ezáltal jobb fogású lett a kormánykerék, az új rádióhoz pedig jack-, iPod, és USB-csatlakozó is jár. A Kia szerint nagymértékben javult az autó lopásgátló rendszere, és kiemelték, hogy az anyósülésen elhelyezet gyermekülés előtti légzsákot már ki lehet kapcsolni, hogy fordítva is be lehessen helyezni a gyerekülést.

Amikor tavaly a szlovákiai Zsolnára hozták a gyártást, már számos módosítást bevezettek a Sportge-en, például közvetlenebbre hangolták a kormányt, erősebb fékeket és feszesebb lengéscsillapítókat szereltek be, áttervezték az üléseket, és a külső tükrök házát, és a tetőablak tömítéseit is lecserélték, hogy halkabb legyen az autó. Fontos még, hogy az általános garanciát hét évre, az átrozsdásodás ellenit pedig 10 évre növelték.

A legolcsóbb, 4,99 millió forintos alapárú kiadáshoz még mindig egy 141 lóerős, kétliteres motor jár, és a legerősebb verziót is változatlanul egy 175 lóerős, V6-os hajtja, de a legkedveltebb továbbra is a kétliteres, 141 lóerős dízelmotor a 310 Nm-es nyomatékával.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]