Bemutatkozott a világ leggyorsabb kabriója

Vágólapra másolva!
Kaliforniában, azon belül is a napsütötte Pebble Beach-en bemutatták a világ legdrágább és egyben leggyorsabb nyitott tetejű autóját, a Bugatti Veyron Grand Sportot.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen-csoporthoz tartozó márka ezúttal egy nyitott tetős Veyronnal vette célkeresztbe a világ leggazdagabb embereit. Az 1,4 millió eurós Grand Sport karbonból és üvegből készült tetejét le lehet venni, ám helyhiány miatt az már nem fér be az autóba, ezért a gyár egy kis vászontetőt is ad a Grand Sportokhoz, hogy egy hirtelen jött nyári zápor esetén ne ázzanak bőrig az utasok.

A Grand Sport műszakilag gyakorlatilag azonos a zárt tetős változattal, ami azt jelenti, hogy a 16 hengeres 1001 lóerős motorjának köszönhetően ez az autó is túllépheti a 400 km/órás sebességet, de még nyitott tetővel is - elméletileg - 350 km/órával lehet vele repeszteni. A nyitott tető miatt természetesen több helyen meg kellett erősíteni a Veyron szénszálas karosszériáját és az A oszlopot, de újak és nagyobbak az utastér mögött található légbeömlők is, amelyek védik az utasokat egy esetleges borulás során. A Grand Sportok forgalmazása jövő márciusban indul és a gyár jelenlegi tervei szerint 150 darabot fognak gyártani a szupersportkocsikból, amelyek közül az első negyven azokhoz kerül, akiknek már áll egy zárt Veyron a garázsában.