Egy defektre a győzelemtől

Vágólapra másolva!
Sikersztorinak indult, de végül rémtörténet lett a Seat Európakupa estorili futama a magyar különítmény számára. Michelisz Norbi az élről esett ki defekt miatt, míg Wébernek bedöglött a fékje.
Vágólapra másolva!

Forrás: ZMS

Michelisz Norbi egész egyszerúen fantasztikus volt, de úgy néz ki, hogy egy defekt elvette minden esélyét egy jó eredményre


Mindhárom magyar kiesett a Seat Európakupa legutóbbi futamán Estorilban. A délelőtti időmérő edzésen még pozitívan alakult minden, hiszen Michelisz Norbi fantasztikus tempót diktálva simán nyerte az edzést. Ebben a kategóriában nem megszokott, hogy valaki több mint 4 tizedet adjon a teljes mezőnynek, de Norbinak ezúttal sikerült, így mindenki abban bízhatott, hogy megszületik a második magyar győzelem az Európakupán. Sajnos a többiek számára már az időmérő sem sikerült túl jól, hiszen Wéber Gábor csak hatodik lett úgy, hogy gyors körében kapott piros zászlót. Az ebben a sorozatban először versenyző Kontra Györgynek még szerencsétlenebbül járt, hiszen a bemelegítő körben kitörték a futóművét.

A versenyen Michelisz ugyan a rajt után elvesztette első helyét, de a 9. körben visszaszerezte, de nem örülhetett neki sokáig. A Zengő Motorsport fiatal tehetsége ugyanis defektet kapott, amire igazán nincs magyarázat. Ez már korábban is megtörtént vele, és ezen a futamon is az élmenők közül többen kiestek emiatt. Wéber Gábor sem járt sokkal jobban, pedig a rajt után ő is elkezdte a felzárkózást. A célegyenes végi féktávon azonban egyszer csak beesett a fékje, ami után az is csoda, hogy nem törte totálkárosra az autóját. A féket pumpálva még egy ideig tudta folytatni a versenyt, végül ő is kiesett.

Forrás: ZMS

Wéber Pauban még győzött, itt sem állt rosszul, de egy fékhiba miatt ő is minden eddiginél nehezebb helyzetbe került


Az egész csapatból azonban minden bizonnyal Kontra György szerencsétlenségi sorozata viszi el a pálmát, ugyanis ő ismét nem tudott normálisan körbeérni. A rajt utáni kavarodásban az egyik versenyző éppen elé forgott be, akit Kontra már nem tudott kikerülni. Az autó összetört, a hűtő kilyukadt, így az első kör már a boxban végződött.

A rosszhírek közül sajnos a legrosszabb az, hogy ezzel a holnapi esélyeknek is lőttek, hiszen a vasárnapi rajtfelállás a szombati futam eredménye alapján születik meg. Az első nyolc fordított sorrendben rajtol, míg a többiek a befutásuknak megfelelő helyről. Ennek megfelelően a három kiesett magyar a mezőny végéről megy. Érdekes lesz majd azt figyelni, hogy meddig juthatnak el.

Aki meg szeretné nézni a magyarok versenyeit, annak fontos hír, hogy a szombati versenyt vasárnap 10 órától, a vasárnapit pedig szintén vasárnap 15:15-től élőben közvetíti a Eurosport 2.