Vágólapra másolva!
A Honda a londoni autószalonon állította ki legújabb tanulmányautóját. Az Open Study Modell egy hibrid hajtásláncú nyitott kétüléses.
Vágólapra másolva!

A Honda a már biztosan szériagyártású CR-Z és FCX Clarity modellek mellett mutatta be az OSM tanulmányautót a londoni autós seregszemlén. Meglepetésre nem Japánban, hanem a németországi Honda tervezőstúdióban készítették el az autót. Az apró kétüléses motorjáról nem sokat árultak el, csak annyit tudni, hogy benzines-elektromos hibrid hajtáslánc mozgatja az apró kétülésest. A hivatalos kommunikáció szerint az OSM-mel azt szeretné bebizonyítani a Honda, hogy egy környezetbarát autó esetében sem kell lemondani a tetszetős vonalvezetésről és az élvezetes vezethetőségről. Lágyan formált ívek és domborulatok határozzák meg a tanulmány külsejét, a keskeny lámpatestekben természetesen ledek világítanak. A piros hátsó lámpák különlegessége, hogy egy folytonos csíkot alkotnak az autó hátulján. Jól mutatnak a propellert mintázó óriási könnyűfém felnik és a fekete szélvédőkeret is. A kékben úszó műszerfal szinte egy az egyben megegyezik a Civicben láthatóval, de itt a sebességváltást szekvenciális egység végzi, a vezető a kormányra tett fülekkel is válthat.

Andreas Sittlel, az OSM projekt vezetője a brit Autocar szaklapnak azt is elárulta, hogy a jövő Hondáin nagyon hasonló lesz a fényszórók és a hűtőmaszk formája. Bár a gyár tagadja, hogy egyszer szériában is készülne az OSM, sokan pletykálnak arról, hogy az S2000 utódját tisztelhetjük a koncepcióautóban.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]