Megszűnik a Mercury

Vágólapra másolva!
A Ford hamarosan megszünteti a Mercury gyártását, az 1938-ban megszületett márka logója alatt még 2012-ig készülnek autók.
Vágólapra másolva!

Bár a Ford még nem erősítette meg, egy amerikai autós lap belső forrásra hivatkozva tette közzé a hírt, ami szerint 2012-től nem készül több autó Mercury márkanév alatt. A 2008-ban a 70. születésnapját ünneplő márkát 1938-ban Henry Ford fia, Edsel Ford alapította azért, hogy köztes méretű modelleket gyártsanak a Ford népautói és a Lincoln luxusautói mellett. Manapság már régen nem két koncepció alapján gyártják az autókat, hanem lényegében "átmatricázott" Fordokat adnak el Mercury-logóval.

A márka megszűntetésének fő oka, hogy az elmúlt 47 év során, ebben az időszakban érték el a márka legrosszabb eladási adatait, és 2008-ban a Mercury 23,4 százalékkal kevesebb autót értékesített, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

A tervek szerint még 2012-ig gördülnek ki Mercury-logós autók a gyárból, és bár új modellt már nem terveznek, még 2009-ben várható a Milan középkategóriás szedán kissé felfrissített változata.