Mit szabad a versenypályán?

Vágólapra másolva!
Az autós gyorsasági bajnokság berkein belül mostanában elég sok a vitás ügy. A különböző esetek megítélése is állandóan változik, de még abban sincs egyetértés, hogy milyen szankciókat kell kivetni egy véletlenül, vagy éppen egy direkt hibázó versenyzőre.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi Material Center Kupán a nagy túraautók mezőnyében mindkét nap történt egy-egy érdekes Porsche konfliktus. A sértett mindkét esetben a Főnix Motorsport versenyzője, az elkövető pedig mindkét esetben Bovi Motorsportos. Szombaton Bódis Kálmán és Perényi Zoltán került közelebbi kapcsolatba a verseny rajtja után, míg vasárnap Walter Csaba és Rácz István között volt több koccanás, amelyből az egyik a hivatalos álláspont szerint Walter megpörgését okozta. Ezt a Bovi megfellebezte, döntés a napokban.

A két eset között csupán annyi különbség volt, hogy Walter és Rácz immár hagyományos szemgyönyörködtető küzdelmüket folytatták a magyarok első helyezésért körökön keresztül, míg Bódis Kálmán a rajtnál tett valamit, amiről az érintetteknek nehéz lenne nyugodtan nyilatkozni. Beszéljen hát helyettük egy videó.


Herter Guzstáv Mitsubishijéből nézhetjük, ahogyan Bódis Kálmán megtorpedóz két Porschét


Bódis Kálmán az eset után 20 másodperc büntetést kapott, míg Rácz István ügyét a napokban dönti el szakági bizottság. Remélhetőleg hamarosan a vitatott Walter - Rácz csatáról is a kezünkbe kerül egy videó! A kérdés már csak az, hogy nem inkább ez az eset ért volna meg egy ilyen szakági vizsgálódást?