Együttműködik a Lotus és a Spyker

Vágólapra másolva!
A holland Spyker és az angol Lotus Cars együttműködési megállapodást írt alá a közelmúltban, amely egyelőre közös alkatrészek használatára korlátozódik.
Vágólapra másolva!

Együttműködési megállapodást írt alá az egyedi, kis szériás autókat készítő holland Spyker és az angol Lotus Cars. Az egyezséget, amely elsőként közös alkatrészek és platform használatáról szól, a napokban írták alá.

A megállapodás egyik részének értelmében a Lotus különböző alkatrészekkel látja majd el a Spykert, amelyet elsőként az új C8 Aileron, hosszú nyomtávú szupersportautóhoz használnak majd fel a hollandok. Később közös platformon is osztozik majd a két gyár, és mind a műszaki fejlesztés, mind pedig a formatervek elkészítésében is vállalnak közös feladatokat.

Egyelőre egyik autógyárnak sincs olyan, egymáshoz jellegében közel álló modellje, amelynél látványos eredményt hozna a közös alkatrészek használata, de a Lotus és a Spyker is kíváncsian várja, milyen egyedi megoldásokat tudnak átvenni egymástól, hogy még különlegesebb és dinamikusabb modellek születhessenek.