Vida nyerte a vizes időmérőt a Clióknál

Vágólapra másolva!
A szombati utolsó edzés ismét esőben zajlott, így a Clio Kupa résztvevőit is érintette a korábban már annyit emlegetett gumiprobléma. Vida Jánosra hatott ez a legkevésbé, mögötte a két Déri, András és Tamás.  
Vágólapra másolva!

A szombati utolsó edzés ismét esőben zajlott, így a Clio Kupa résztvevőit is érintette a korábban már annyit emlegetett gumi probléma. A legtöbben még nem is mentek vizes pályán a Clióval. Ám Vida Jánoson nem fogott ki az égi áldás, minden a kezére játszott ahhoz, hogy a legjobb időt futhassa Déri András előtt 2,3 tized másodperccel. Harmadikként Déri Tamás érkezett, Vidához képest három másodperccel lemaradva.

Vida János: "Minden az én kezemre játszott, amikor álltam a rajtban és vártam, hogy zöld jelzés legyen, elkezdett esni az eső, és én mindig is jól mentem esőben. Azt gondolom, olyan kört mentem, amilyet lehetett, és a többiek szerencsére nem. Pont, amikor azt gondoltam, hogy ennél jobbat már nem lehet menni, akkor még jobban elkezdett esni. Holnap is nyerni szeretnék, de ez azért sok mindenkin múlik, ez benne a jó, hogy sokesélyes."

Déri András: "Nagyon izgalmas volt, lényegében azért, mert sokunk vízen még egyáltalán nem ment a Clióval. A bokszutcában állva még bíztunk benne, hogy nem fog leesni az eső, de mégis csak leszakadt, a körülményekhez képest kellett autózni. Egyikünknek sem volt igazi esőgumija, így egyenlő esélyekkel indultunk neki, és nagyon élveztük."

Déri Tamás: "Nagyon jó volt, hogy végre esőben autóztunk, nagyon élveztem. A legjobb időket hoztuk, ahogy megszoktuk, hogyan is kell az esős pályán menni. Egyetlenegy bajom az volt, hogy a Gál Szabi ablaktörlő híján nem látta, hogy meg akarom előzni..."

(Vida János az [origo] autó rovatának munkatársa.)