Szériaközeli Mégane kupé

Vágólapra másolva!
Állítólag a végleges változathoz közeli Mégane kupét mutatott be a Renault a Genfi Autószalonon. Az autó képeit elnézve merész elképzelés erre azt mondani, hogy ilyen lesz szériaérett jármű is.
Vágólapra másolva!

Forrás: Renault

Az új Mégane személyében az előző generációknál egyértelműen sportosabb autó készül a Renault műhelyeiben, de azért ne számítsunk szárnyas ajtókra és túlzott mértékben merész belsőre a végleges változattól. Megmaradhatnak azonban a 4,51 méter hosszú tanulmány alumínium-borítású légbeömlői, LED-es fényszórói és ködlámpái és talán a karakteres hátsó rész is megéri a szériagyártást. Bár a vörös színben pompázó belső teret kissé visszafogottabbá teheti a Renault a "Touch Design" elrendezésű műszerfalat és minden utasnak egyedi hőmérsékletet biztosító négyzónás klímaberendezését is viszontláthatjuk majd.

Forrás: Renault

A show-autóban egy 2,0 literes turbótöltős benzinmotor kapott helyet, amely 200 lóerős maximális teljesítmény, és 280 Nm-nyi forgatónyomaték leadására képes. A motorhoz hatfokozatú manuális váltót párosítottak, így a tanulmányautó a Renault szerint akár 7,2 másodperc alatt képes felgyorsulni nulláról 100 km/órára, miközben a átlagfogyasztása 6,5 liter/100 km. Kétliteres motorhoz mérten a 154 g/km szén-dioxid kibocsátás sem rossz, bár lassan ennél is jobbat kell mutatni.