Ismét felfrissítik a Hyundai Matrixot

Vágólapra másolva!
A hét éve bemutatott, eredetileg Pininfarina formatervű kompakt egyterű már a harmadik arcát kapja meg, a lényeg azonban változatlan.
Vágólapra másolva!

Bár a HED-5 i-MODE volt a Hyundai nagy dobása Genfben, azért az öregecske buszlimuzinról sem feledkeztek meg a koreaiak, bár túl sok újdonságra ne számítsunk a modellfrissített Matrixtól. Egyedül elöl lehet igazán nagy változtatásokról beszélni, ahol a korábbi verzió enyhén idejétmúlt kialakítását egy kicsit modernebbre cserélték. A légbeömlő, a hűtőrács és a fényszórók is teljesen újak, de a korábbi lökhárítók sem élték túl a ráncfelvarrást. Említésre méltó még, hogy a korábbi verzió övvonalának C-oszlopnál található törését a Hyundai egy fekete műanyag panel beillesztésével gyakorlatilag eltűntette.

A motorháztető alatt szintén nincs változás. Ezentúl is három motor, egy 103 lóerős 1,6-os, 123 lóerős 1,8-as, és egy 1,5-ös CRDi dízel közül választhatunk. Mindegyikhez ötfokozatú manuális váltót kapcsolnak, de a két benzinmotorhoz négyfokozatú automatikus váltót is lehet kérni.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]