Három csillagra javított a Navara

Vágólapra másolva!
A Nissannak az utóbbi pár év legrosszabb töréstesztjét sikerült produkálni nemrég a Navara pickuppal. A javítások után az Euro NCAP újraértékelte az autó biztonsági paramétereit.
Vágólapra másolva!

A február végi félcsillagos minősítés kapcsán komoly aggályok merültek fel a Navarával kapcsolatban. A rossz eredményért a légzsákok kinyílásáért felelős szoftver nem megfelelő működése mellett az övfeszítő késői aktiválódása, illetve a benyomuló pedálok, és a műszerfal lábakra veszélyes kialakítása volt felelős. Ezekből csak a légzsák szoftverét javította ki a Nissan, de ez is elég volt, hogy a túlélési esélyek jelentősen javuljanak egy frontális ütkozés során. Az új modelleket a Nissan azonnal elküldte Euro NCAP vizsgálatra, ahol az újabb tesztek során már háromcsillagos minősítést szerzett utasvédelemből, ami ugyan még mindig nem mondható kiemelkedőnek, de sokkal elfogadhatóbb, mint a korábbi eredmény. A friss gyártású Navarákat már javított szoftverrel gördítik le a futószalagról, de a Nissan ígérete szerint a 2005 óta gyártott modelleken is elvégzik a típushibák kijavítását, egy nagyszabású visszahívási akció keretein belül.

A japán gyártó megkérte az Euro NCAP szakembereit, hogy értékeljék az elért eredményéket. Dr. Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára az értékelésében kifejtette, hogy a Nissan gyorsan és felelősen járt el a felmerült probléma kezelésében

Forrás: [origo]Forrás: [origo]