Titokzatos sportkocsi készül

Vágólapra másolva!
Angol-német együttműködés eredményeként 2011-ben jelenhet meg a vadító külsejű MC1 szupersportkocsi. A középmotoros autót állítólag egy 600 lóerős, V10-es motor fogja hajtani.
Vágólapra másolva!

Az MC1 az angol C2P Automotive és a német MotorCity Europe közös vállalkozásaként jött létre. A két cég különleges autók tervezésével és műszaki kivitelezésével foglalkozik és ez lesz az első közös autójuk. Már jó ideje tesztelik a prototípusokat, de az erőteljes álcázás miatt sokan úgy vélték, hogy a következő Lotus Espritet látják a tesztpályákon. Most azonban a MotorCity Europe nyilvánosságra hozta az első hivatalos, számítógép által készített képeket az autóról. Ígéretük szerint a grafikákon látható kocsi nagyjából megegyezik a várhatóan 2011-ben gyártásba kerülő MC1-el.

Az autóról egyelőre csak annyit tudni, hogy keskenyebb és rövidebb a Lamborghini Murciélagónál, és üléseit is lejjebb helyezték el. Az elöl 20, hátul 21 colos kerekeken guruló betontorpedó szénszálas monocoque vázzal rendelkezik, a felfelé nyíló ajtók, pedig szinte kötelezőek egy ilyen modellnél. Hátul két oldalt függőleges vonalban helyezkednek el lámpák, két kipufogóvég az MC1 farának közepén, egymás fölé lett elhelyezve. A középmotoros szupersportkocsiban egy 600 lóerős, V10-es erőmű üzemel majd, ami várhatóan 300 km/órás tempó fölé is gyorsíthatja majd a járművet.

Az MC1-et a Motorcity vezetője, David Hilton tervezte, korábban ő vetette papírra a Ford Focus RS-t és az Ford S-Maxot is. Eredetileg csupán cége képességeit és eredetiségét akarta demonstrálni a merész vázlatokkal, de most már úgy néz ki, három éven belül valóság lesz a merész formájú kocsiból.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]