Mini-hasonmás Kínából

Vágólapra másolva!
A kínai autóipar egy újabb gyöngyszemmel rukkolt elő, amely ezúttal a Minire hasonlít megszólalásig, bár annyi kreativitást azért belecsempésztek az ázsiaiak, hogy ötajtósnak hamisították a BMW slágertermékét.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb kínai autógyár, a Lifan Auto ezúttal a BMW-t sokkolta azzal, hogy a bajor márkához tartozó Minit koppintotta le. A 3-as szériának nevezett (amit ugyancsak a BMW-től "vettek át") autó némi apróbb változtatásokat leszámítva megszólalásig hasonlít a Minire, bár a kínai formatervezők azért néhány apróbb módosítással letették a névjegyüket. Ilyen például az első lámpa, amelyet némileg kiegészítettek az eredetihez képest, ám hátulról már nehéz markáns különbségeket felsorolni.

Ugyancsak a kínaiak "leleményességét" dicséri, hogy az eredetileg háromajtós karosszériát ők megtoldották még két nyílással, így kimondottan praktikus lett a koppintásuk, nem vacakoltak mindenféle hátrafelé nyíló kis ajtóval, mint ahogy azt a BMW tette a Clubman esetében. A Lifan 3-as sorozata ez év első felétől lesz kapható Kínában.