Gyártásba kerül a kabrió Maybach

Vágólapra másolva!
A Daimler AG bejelentette, hogy elkezdik a vászontetős Maybach 62 Landaulet sorozatgyártását. A körülbelül 210 millió forintba kerülő luxusautót a márka többi modelljéhez hasonlóan a 612 lóerős V12-es motor mozgatja.
Vágólapra másolva!

Először a Dubaji Motor Show-n, majd a Detroiti Autószalonon mutatta be a tanulmányautóként a Maybach a 62 Landauletet, de azóta kiderült, hogy gyártani is fogják. A Maybachnak nagy szüksége van az értékesítés felfuttatására, ugyanis tavaly csak 400 autót sikerült eladniuk, míg a rivális Rolls-Royce ennél 250 százalékkal több autót értékesített.

A 62 Landaulet különlegessége a hátsó ülések fölötti, elhúzható vászontető, az első ülések fölött azonban fix üvegtető található. A vászontetőt természetesen elektromotorok mozgatják, a nyitáshoz és a záráshoz szükséges idő 16 másodperc. Elcsúsztatható üvegfal választja el a sofőrt a fejedelmi kényelemben ülő hátsó utasoktól. A tanulmányautó fehér bőrüléseket, valamint zongoralakk és fekete gránit díszítésű beltéri elemeket kapott, de a majdani vevők az autó utasterét teljes egészében saját ízlésükhöz igazíthatják. Hogy a menetteljesítményekkel se legyen probléma, arról a hatliteres, két turbófeltöltővel lélegeztetett V12-es motor gondoskodik. Ennek 612 lóerős teljesítményénél csak 1000 Nm-es nyomatéka lenyűgözőbb, ami egyébként 2000-es és 4000-es fordulatszám között folyamatosan rendelkezésre áll.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]