Itt a 2008-as versenynaptár

Vágólapra másolva!
Az MNASZ honlapjára már felkerült a 2008-ra tervezett versenynaptár minden szakág részére, amelyből kiemelkedően érdekes lett a gyorsaságisok éve.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Ha minden igaz, ezzel a képpel találkozhatunk Brnoban és Rijekában is, a hírek szerint még több autóval

Ha a tervek megvalósulnak, akkor minden eddiginél jobb idény köszönt a hazai gyorsasági autósportra és azon belül a márkakupákra. Az MNASZ honlapján ugyanis immár hivatalos formában is megjelent az, amit eddig csak hírből hallhattunk, egy igazán biztató évet igérő versenynaptár.

Ha a hazai gyorsasági bajnokságot nézzük, akkor öt pályaverseny és egy hegyiverseny került be a 2008-as naptárba. A tavaly debütáló Pannónia-Ringen két verseny lesz, a Hungaroringen a szokásos három, és szerencsére nem marad el az egyetlen komoly presztízsű viadal, a Mátrai Hegyiverseny sem.

Forrás: [origo]

A tervezett 2008-as versenynaptár, amely február 15-én tisztázódhat le véglegesre
(nagyítható)

A márkakupások azonban még ennél is összetettebb szezonra számíthatnak, ugyanis a Zengő Motorsport más utat nyitott meg. A 2008-as idényben már nem lesz számunkra hegyiverseny, tehát a legendás parádi szerpentin ezúttal nem lesz része a bajnokságnak, viszont bárki elindulhat rajta. A mezőny viszont két ízben is elhagyja hazánkat, ugyanis augusztusban Rijekába, szeptemberben pedig Brnoba látogathatnak el a suzukisok, cliosok és a seatosok. Efelett még a Suzuki Kupa a Szucsamota fantaziánevű suzukis rendezvényen is bevállaltak egy futamot, miközben a Clio Kupának július első hétvégére van egy külön versenye. Ha minden igaz, ekkor jön ismét hazánkba a World Series by Renault sorozat, aminek betétfutama lehet a hazai Clio Kupa. A márkakupások ezen kívül a parádi verseny kivételével a két Pannónia-ringi és a három hungaroringi versenyen is ott lesznek, vagyis tényleg szép, pályákban változatos idény elé nézünk.