Búvárautó Svájcból

Vágólapra másolva!
A szokatlan tanulmányautóiról ismert svájci Rinspeed új, sQuabe elnevezésű kétéltű modellje egy régi James Bond-filmben szerepelt búvár-Lotusnak állít emléket.
Vágólapra másolva!

Utoljára az 1970-es évek végi "A kém, aki szeretett engem" című James Bond-filmben láthattunk egy Lotust hullámok alá bukni, Roger Moore-ral a volánnál. A jövő márciusi Genfi Autószalonon egy újabb tengeralattjáró Lotust csodálhatunk majd meg a Rinspeed sQuabe-ben, de most nem a régi Esprit, hanem a modern Elise volt a kiindulási alap. Az autó gombnyomásra kétéltű járművé alakul át, és a Rinspeed ígérete szerint akár tíz méter mélyre is képes lesüllyedni.

A sQuabe meghajtásáról egy hátsó kerekekhez kapcsolódó elektromotor gondoskodik, a habok alá csobbanva az autó irányításában a négykerekű hátuljában található két propeller és az első sárvédőkbe épített két nagyteljesítményű hajtómű segít. Hogy könnyen "közlekedhessen" a víz alatt, a kocsi vázát szénszálas nanocsövekből építették fel. A sQuabe utasterét levegővel egy speciális fedélzeti rendszer látja el.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]