Magyar motorok az amerikai Astrákba

Vágólapra másolva!
A GM Szentgotthárdon lévő megkezdődött azoknak az 1,8 literes négyhengeres motoroknak a sorozatgyártása, amelyeket az Amerikai Egyesült Államokban Saturn Astra márkanéven piacra kerülő autókba szerelnek majd. Az új motorokból a tervek szerint évi 50-60 ezer darab készül majd.
Vágólapra másolva!

Az 1,8 literes Ecotec DOHC változó szelepvezérlésű motorok teljesítménye 138 lóerő 6300-as fordulatszámon, míg a nyométkmaximum 170 Nm nyomatékot 3800-as fordulatnál.

A General Motors Powertrain - Magyarország Kft jelenleg több mint 700 ember részére biztosít munkalehetőséget. A középkategóriás benzinüzemű motorok gyártása mellett Allison típusú, autóbuszok és tehergépjárművek számára készülő, automata sebességváltók szerelésével, valamint személygépjármű sebességváltók felújításával is foglalkozik. A szentgotthárdi székhelyű cég 2006-ban 443 ezer darab motort, 461 ezer darab hengerfejet és 21 ezer Allison váltót gyártott, árbevétele meghaladta a 444 millió eurót. A termelés volumene számításaik szerint összességében az idén nem változik jelentősen.