Vágólapra másolva!
Januárban, Detroitban egy szabadidő-autót, júliusban, Londonban pedig egy kompakt tanulmányautót mutat majd be a svéd gyártó, de érkezik a 9-3 kombi cross-counrty változata is. Mindhárom autót gyártani is fogják.
Vágólapra másolva!

Először a 9-4X nevű, alsó-középkategóriás SUV-ról rántják le a leplet januárban. Ez a még csak tanulmányautó lesz, a szériaérett verzió legalább fél évvel később érkezik a szalonokba. A szabadidő-autót a Saab és a Cadillac közösen fejleszti, ugyanis némileg módosított külső és belső tartalommal az amerikaiak modellpalettáján is megjelenik majd. Ez a kocsi több benzin- és dízelmotorral is kapható lesz, köztük a VM Motori új, 2,9 literes közös-nyomócsöves dízelével, amely 250 lóerős, nyomatéka pedig 550 Nm. A 9-4X gyártása már 2008-ban megkezdődhet a GM mexikói gyárában. Az idei, másik újdonság a 9-3-as kombi összkerékhajtású, emelt hasmagasságú változata lesz, amit várhatóan 9-3X néven mutatnak majd be.

Forrás: [origo]

A 9-1-es típussal viszont a BMW 1-es sorozatnak, a Mercedes A-osztálynak, és a Volvo C30-nak szeretne befűteni a Saab. A kompakt kocsi a következő Opel Astra Delta nevű padlólemezére épül, gyártása pedig a svédországi Saab-üzemben, Trollhattenben folyik majd. A világ szinte minden piacára viszik majd a legkisebb Saab-ot, ezért fontos megemlíteni, hogy hibrid hajtáslánccal is megvásárolható lesz. Formatervéről még nem sokat tudni, de valószínűleg a 2001-ben bemutatott 9X (lent) tanulmányra fog hasonlítani.

Forrás: [origo]