Lendvai Pistike a Wales-ralin

2007.12.01. 15:17

Nagyszerű lehetőséghez jutott a hazai gyorsasági sport legfiatalabb versenyzője, Lendvai Pistike, aki egy N-csoportos Suzukival képviselheti hazánkat a Wales-ralin.

Forrás: [origo]

Az idei évben hetedik lett a bajnokságban

Végéhez közeledik a rali-világbajnokság, mindenki arra figyel, hogy vajon Marcus Grönholm visszavonulása előtt képes lesz-e elhódítani Sebastien Loebtől a világbajnoki címet. Mi, magyarok azonban mások miatt is fokozott figyelemmel követhetjük ezt a futamot, ugyanis két magyar páros is ott van, képviseli hazánkat. Mayer Gáborról és Tagai Róbertről eddig is tudtuk, hogy a Prodrive támogatásának hála a vb-n fognak menni, azonban van egy még ennél is nagyobb hír, ugyanis a versenyre meghívták Lendvai Pistikét.

Forrás: [origo]A Suzuki Swift Kupa legfiatalabb résztvevőjére pont a gyorsasági szakág versenyein figyelt fel a Suzuki egyik embere, és miután megtudta, hogy a még mindig csak 15 éves fiú már ralis múlttal is rendelkezik, meghívták a rali világbajnokság utolsó futamára, hogy egy N2-es Suzuki Swifttel mutatkozzon be. Pistikének koránál fogva nincs jogsija, így a teljes versenyen nem vehetett részt, mivel a gyorsaságik közötti részt közúton kell megtenni. Ezért a fiatal magyar tehetség a prológon, vagyis a cardiffi szuperspeciálon indul el. Természetesen egy rali autóban két ember ül, vagyis kellett egy társ. Igazából a választás nem volt nehéz, ugyanis Répa Kata nagyon sok rali-világbajnoki futamon ott volt már, mint újságíró, jól kiismeri magát ebben a közegben, ráadásul Katának korábbról navigátori tapasztalata is van.

A Ledvai/Répa/Suzuki trió a szombat esti szuperspeciálon mutatkozik be, a verseny hivataos honlapja a www.walesrallygb.com.