Buszokra szerelt kamerák figyelnék a szabálytalankodókat

Vágólapra másolva!
A BKV tervei szerint a jövő év tavaszától buszokra szerelt kamerák is figyelni fogják azokat az autósokat, akik szabálytalanul használják a tömegközlekedésnek és a taxiknak fenntartott sávot. A buszok bekamerázására azért van szükség, mert az oszlopokon elhelyezett térfigyelő rendszer ellenére rengeteg használják szabálytalanul a buszsávot.
Vágólapra másolva!

A BKV Zrt. sajtóirodájától kapott tájékoztatás szerint a közlekedési társaság már régóta keresi a megoldást arra, hogy miként lehetne hatékonyabban kiszűrni a buszsávban szabálytalanul közlekedő autósokat, akik sokszor jelentősen lelassítják a tömegközlekedés forgalmát. A problémát a BRFK-val közösen oldaná meg a BKV, jelenleg egy megállapodást készítenek elő, amelynek része lesz, hogy több száz kamerát szerelnek fel autóbuszokra. A jövő év első harmadától hadrendbe állított kamerák egy központi informatikai rendszerrel lesznek összehangolva, ám a hálózat és adatátvitel pontos működésről, a megállapodás részleteiről csak a jogi háttér pontos kidolgozása után közöl részleteket a BKV.

Jelenleg oszlopokra, illetve házfalakra szerelt kamerák figyelik a szabálytalankodókat, amelyek képei a rendőrségre futnak be, ám ennek ellenére sokan - ismerve a kamerák pontos helyét - használják a buszsávot.