A Porsche nem akarja átszervezni a VW-t

Vágólapra másolva!
A Porsche autógyár nem tervezi a Volkswagen-csoport átszervezését abban az esetben, ha többséget szerez benne, mondta a Porsche szóvivője hétfőn a Dow Jones hírügynökségnek.
Vágólapra másolva!

A szóvivő ezzel cáfolta a német Wirtschaftswoche című gazdasági lap értesülését, de nem cáfolta, hogy a sportautógyárnak alkalmasint szándékában áll megszerezni a Volkswagen többségét. A Wirtschaftswoche mindenesetre érdekes tervet vázolt, a Volkswagen és a Porsche bennfenteseire hivatkozva: eszerint a Volkswagen-csoport márkái - oda tartozik a német Volkswagenen és az Audin kívül a cseh Skoda, a spanyol Seat, az angol Bentley, az olasz Lamborghini és a Bugatti - függetlenséget kapnának a Porsche Holding ernyője alatt.

A Volkswagennél azt mondta egy szóvivő a hírügynökségnek, hogy még sok sajtóbeli spekuláció várható, mióta - október 23-án - az Európai Bíróság az Európai Bizottság keresetét helybenhagyva a tőke szabad áramlásának elvével ellentétesnek minősítette azt a német törvényt, amely 20 százalékra korlátozza bármely részvényes szavazati jogát a Volkswagen-csoportban, függetlenül a tulajdoni arányától. A német kormány a múlt héten gyors intézkedést ígért az 1960 óta érvényben lévő törvény ügyében.