Vágólapra másolva!
Rendhagyó haszonjármű-tanulmányt mutatott be az Opel a hollandiai Autorai autószalonon. Az OPC Opelek inspirálta Vivaro VPC-t kezdetben csak a holland piacon fogják árulni, százdarabos limitált szériában.
Vágólapra másolva!

Első pillantásra kissé értelmetlennek tűnhet egy haszonjármű sportváltozatának elkészítése, de talán éppen ez vonzotta az Opel gyári tuningműhelyét, hogy elkészítse a Vivaro Performance Conceptet, ami gyakorlatilag a típus OPC változatának tekinthető. Ez jellegzetes, OPC-kék fényezésén és két, trapéz alakú hátsó kipufogóján is látszik, de az autó agresszívebb lökhárítókat, tetőspoilert és 18 colos alufelniket is kapott. Belül a Recaro sportülések és a kék-fekete színkombináció teremti meg a sportos hangulatot, a raktér padlóját pedig fával burkolták be..

A haszonjárműben az OPC szakemberei azt a 2,5 literes 144 lóerős turbódízel motort helyezték el, amivel eddig is megvehető volt a kocsi, igaz, nem valószínű, hogy a Vivaro vezetője ki tudná használni, ha, mondjuk 200 lóerő állna rendelkezésére. Hogy a megnyerő megjelenésű változatért mennyit kér az Opel, még nem tudni, de ha abból indulunk ki, hogy a 2,5 literes CDTI eddig is legalább hétmillió forintba került, nem valószínű, hogy a VPC 8 milliónál kevesebbe kerül majd.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]