Még erősebb Nissan GT-R jön

Vágólapra másolva!
Jóformán még be sem mutatták, a Nissan már tervezi az erősebb változatot új sportkocsijából. A GT-R V-Spec leghamarabb 2009-ben, egy évvel a normál GT-R után jelenhet meg.
Vágólapra másolva!

A legendás elődökhöz, az R32-R34-es kódjelűekhez hasonlóan az új generációs GT-R-nek is V-Spec néven jön a legerősebb változata. A Porsche 911 Turbót a nürburgringi Nordschleifén elverő autót még könnyebbé és erősebbé varázsolják a Nissan mérnökei, így az tovább javíthat a már eddig sem rossz, 7 perc 38 másodperces idején.

A pletykák szerint a V-Spec GT-R erősebb fékeket, alacsonyabb és keményebb felfüggesztéseket kap, emellett számos elemét acél helyett alumíniumból és szénszálas műanyagokból készítik majd el, így minden bizonnyal sokat lefaragnak majd az 1750 kilós össztömegből. Tovább javulnak az aerodinamikai tulajdonságok is, mivel a csúcsverzió egy új diffúzort és több új légterelőt is kap majd. Korábban úgy hírlett, a Nissan kifejleszti a kocsi 250 kilogrammal könnyebb, 530 lóerős EVO változatát, de a hírforrások valószínűleg már akkor is a V-Specet írták körül.

Forrás: [origo]