Elkészülhet a Honda CR-Z

Vágólapra másolva!
Nagyon valószínű, hogy gyártásba kerülhet az idei Tokiói Autószalonon bemutatott Honda CR-X-utód, a CR-Z - nyilatkozta Takeo Fukui, a Honda vezérigazgatója. A kocsi nagy valószínűséggel először hibrid hajtáslánccal jelenik meg, de dízel és benzines változatok is készülhetnek majd.
Vágólapra másolva!

A CR-Z sportkupéról már korábban is hírt adtunk, de akkor még úgy tűnt, a tanulmánynak kevés esélye van rá, hogy elkészítsék szériaváltozatát. Most azonban úgy tűnik, hogy az üveg hátsó fallal rendelkező sportos kompakt akár már 2009 végén megérkezhet a márka-kereskedésekbe. Lemezei alatt a Honda legújabb hibrid-hajtáslánca üzemel majd, amely sportos vezetésre is alkalmas lesz, de emellett szempont volt, hogy környezetkímélő és alacsony fogyasztású is legyen. Az autó padlólemeze megegyezhet, egy szintén két év múlva érkező olcsó, családi Honda hibriddel.

Még nem tudni pontosan, hogy a kocsiban található IMA elektromotort, milyen erőforrással köti össze a Honda, de erre nagy az esélye a Tokióban debütált új, 1,3 literes, 100 lóerős motornak. Emellett a japánok nem zárták ki, hogy idővel elkészíthetik a CR-Z hagyományos motorral felszerelt változatait, amely akár egy nagyteljesítményű Type-R sportváltozatot is jelenthet. Továbbá, mivel a Honda jelenleg is egy új dízelmotor kifejlesztésén iparkodik, ne lepődjünk meg, ha az autó gázolajjal üzemelő változata is piacra kerül.

Forrás: [origo]