Befejezi az RS4 gyártását az Audi

Vágólapra másolva!
A vártnál korábban áll le a jelenlegi RS4 gyártásával az Audi. A sportautó pótlására azonban még várni, mint ahogy a hamarosan szintén megszűnő kombi és a kabrió változat utódja sincs még meg.
Vágólapra másolva!

Az RS4 az Audi egyik legsikeresebb sportkocsija, a 4,2 literes V8-as motorjával igen sok hívet szerzett magának az utóbbi években. Az igen öreg padlólemezzel rendelkező autót azonban az új A4-es bevezetésével utolérte a vég, lassan karrierje végére érkezik és átadja a helyét a gyártó korszerű MLP padlólemezére épülő nyolcadik generációjának. Az utolsó RS4 november elején készül el, és még ebben az évben eltűnik a jelenlegi A4-es kombi, illetve kabrió változata.

Mivel az új RS4 érkezésének időpontjáról még nincs hivatalos információs, az Audinak sietnie kell, ha nem akar nagyon lemaradni. A szinte új BMW M3-as, valamint a Mercedes-Benz C63 AMG elérheti azt, hogy a vásárlók átpártoljanak ezekhez a márkákhoz, valamint hamarosan megjelenik a már csaknem egy éve megpendített Lexus IS-F is.

Az Audi házon belül egyelőre nem tud más alternatívát nyújtani, hiszen az RS6 túl drága az RS4 -eshez képest, az S4-esre pedig ugyanúgy várni kell még, mint az RS-re. Ha az ingolstadtiak nem csipkedik magukat, akkor komoly vásárlói réteget veszthetnek.