Hibrid lehet az új Bentley Arnage

Vágólapra másolva!
2010-ben érkezik a milliomosok által igen kedvelt Bentley Arnage új generációja, melynek fejlesztésénél különlegesen nagy figyelmet fordítanak a környezetkímélő technológiákra.
Vágólapra másolva!

Mivel az új Arnage a közeljövő valamennyi új Bentley modelljének alapjául szolgálhat, igen fontos, hogy a típus minden aspektusában megfeleljen a vásárlók és a környezetvédők igényeinek is. A kocsi nagy valószínűséggel egy Audi által készített, összehegesztett (spaceframe) alumíniumvázat kap majd, melyhez alumínium karosszériaelemeket illesztenek a fejlesztők. Ennek köszönhetően rögtön 150 kilóval lehet könnyebb a luxuscirkáló. Az igazán nagy változás azonban a motorháztető alatt mehet végbe. Ugyanis az Arnage 6,75 literes V8-asa az eredetileg az Audi Q7-hez fejlesztett hibridrendszerrel egészülhet ki. Így lehetővé válna, hogy a 2009-ben 50 éves motor megfeleljen az Euro 5-ös emissziós szabályoknak. Sőt, Franz-Josef Paefgen, Bentley-vezér szerint már azon dolgoznak, hogy a veterán erőforrás a 2015-ben bevezetendő Euro 6-os normáknak is megfeleljen.

A Bentley új környezetbarát filozófiájának eredményét először a 2008-as Genfi Autószalonon láthatjuk majd, de a pletykákkal ellentétben ez nem azt jelenti, hogy a mérnökök kisebb méretű autókat készítésébe kezdenének. Az Arnage fejlesztése akár üzemfejlesztéseket is maga után vonhat, ha a jelenlegi gyárakról kiderül, nem felelnek meg a következő Bentley-k igényeinek.

Forrás: [origo]