Képeken a Nissan GT-R

Vágólapra másolva!
Kémfotók és találgatások tömkelege után végre hivatalos képeken is látható a Nissan új sportkocsija, a GT-R. Az első információk szerint a kocsi olyan gyors lesz, mint egy Porsche 911 Turbo, de csak fele annyiba fog kerülni.
Vágólapra másolva!

A Tokiói Autószalon legjobban várt modelljéről, a Nissan GT-R-ről a premier előtt szivárogtak ki a leleplező képek. Ahogy az várható volt, a hatalmas hátsó spoilerrel, és kerek hátsó, és a lamborghinisen hosszú, háromszögletű első lámpákkal rendelkező sportkupé igencsak mutatósra sikeredett. Az autó a képek alapján a kategóriájához képest szokatlanul nagy csomagtérrel rendelkezik, és az erősen lejtő tető ellenére is viszonylag nagy helyet kínál a hátsó sorban. Fekete bőr és fekete műanyagok uralnak mindent az utastérben, egy pár metálezüst díszítőelemmel megspékelve. Ebből a környezetből tűnik ki rögtön a kormánykeréken elhelyezett méretes GT-R logó, és a váltó mögött található piros indítógomb.

Az ígéretek szerint a 4650 mm hosszú és 1920 mm széles GT-R mindössze 3,5 másodperc alatt éri el a 97 km/órás sebességet, de még ennél is figyelemfelkeltőbb, hogy végsebessége 310 km/óra körül lesz az Amerikában 80 ezer dollárnál (56 500 euró) olcsóbb autónak. A jó menetteljesítmények a dupla turbós, 3,8 literes, V6-os motornak köszönhetőek, amely 473 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 588 Nm. A Porsche-verő Nissanban a japánok új fejlesztésű összkerékhajtási rendszere kap helyet, de nem hiányzik a duplakuplungos, kormányról is kapcsolható váltó, és az állítható keménységű lengéscsillapítás sem.

Lehetséges, hogy az autó három változatban fog készülni, melyek közül a leggyengébb 450 lóerős, míg a legerősebb, egy szénszálas műanyagokkal telepakolt 530 lóerős szupersportkocsi lesz.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]