Jön a Grand Modus

Vágólapra másolva!
Jövő év elejétől lesz kapható hazánkban a 2004 novembere óta elérhető Modus ráncfelvarrott változata. A New Modus mellett érkezik a hosszított alvázzal rendelkező és nagyobb rakodóterű Grand Modus is.
Vágólapra másolva!

A Renault kisautója néhány éve szeretnivaló megjelenésével sokak szívébe belopta magát. Benne volt a 2005-ös Év Autója 32-es mezőnyében és innovatív karosszériájáért bezsebelte a nívós Euro Car Body Award 2004 díjat. Most úgy tűnik, a Renault elérkezettnek látta az időt a típus frissítésére. Bár műszaki újításokról a New Modus esetében nincs szó, kívülről jelentősen eltér a mókás kinézetű elődtől. Az autó orrésze a Scenichez lett igazítva, míg a kocsi hátul is új lámpákat kapott.

A Grand Modus a kistestvérétől eltérően, nagy L-alakú nagy fényszórókkal rendelkezik, csupán picinyke hűtőrácsoknak hagyva ezzel helyet. A kocsi a Renault-partner Nissan Note-jához hasonló paraméterekkel rendelkezik és a New Modushoz képest 93 mm-rel hosszabb tengelytávjának, és 163 mm-rel hosszabb, összesen 4 034 mm-es hosszának köszönhetően nemcsak a japán márkának, hanem akár a Scenicnek is riválisa lehet. Emellett nagy előnye a kisebb Modushoz képest, hogy ellentétben annak mindössze 293 literes rakterétől, a nagy testvérbe 410 liternyi csomag fér.

Forrás: [origo]

Nagy dolgok nem változtak, mégis más lett

Az autók áráról jelenleg még nincs hivatalos információ, de ha az eredeti 3 milliós árából indulunk ki, most sem számíthatunk egy pár olcsó kis egyterűre.