Elektromos kocsikat tervez a Mitsubishi

Vágólapra másolva!
A legtöbb autógyártóval ellentétben a Mitsubishi rövid távú stratégiájának nem képezik részét különböző hibrid modellek. Ehelyett a japánok inkább elektromos és flex-fuel motoros kocsikban gondolkoznak.
Vágólapra másolva!

A legtöbb autógyártóval ellentétben a Mitsubishi rövid távú stratégiájának nem képezik részét különböző hibrid modellek. Ehelyett a japánok először több dízel, elektromos és flex-fuel motoros kocsit kívánnak kifejleszteni - jelentette be Osamu Masuko, a márka elnöke.

E stratégia segítségével a Mitsubishi olyan fejlett elektromos meghajtású autókat tudna kifejleszteni, melyek technológiája később kitűnő alapul szolgálhatnának különböző konnektoros hibridekhez. Így amíg a japánok nem tudnának megfelelően hatékony hibrideket gyártani, addig sem lennének híján környezetkímélő modelleknek.

Jelenleg a legtöbb autógyártónak a az elektromos autókhoz szükséges elemek elkészítése okozza a legnagyobb fejtörést. A Mitsubishi ezért a szintén japán GS Yuasa akkumulátor gyártó céggel közös vállalkozásba kezdett, melynek első eredménye a gyártó által már korábban bejelentett 2010-ben megjelenő elektromos kisautó lesz.