Itt az új Fiat Fiorino

Vágólapra másolva!
A PSA-val és a török Tofas-szal közösen készítette el a Fiorino kishaszonjármű legújabb generációját a Fiat. A kocsi Olaszországban még idén megjelenik, de Európa többi részének 2008-ig várnia kell rá.
Vágólapra másolva!

A Fiorino névvel először 1977-ben találkozhattunk, de Európában már négy éve nem gyártják a típust. Az új generáció a három gyártó 2005-ben kötött megállapodásának eredménye és idővel hasonló felépítésű Peugeot és Citroën modellek követhetik. Az autó mindössze 3,86 méter hosszú, ám a hátsó ülések ledöntésével 2,5 köbméteres raktere 2,8 köbméteresre és 2,5 méter hosszúra növelhető, így jól megfelel egy kisebb vállalkozás igényeinek. A kocsi hátuljába egy oldalsó tolóajtón és egy nagy hátsó ajtón keresztül lehet pakolni, melyet segít, hogy a Fiorino raktérküszöbe mindössze 53 cm magasan található.

A mai trendeknek megfelelően az új kishaszonjármű is alacsony fogyasztású (4,5 literes) és kis emissziójú (119 g/km-es) benzines és dízel motorokkal jelenik meg. Az autóhoz természetesen alapfelszereltség a szervokormány, az ABS és a vezető oldalán található légzsák, de némi pluszpénzért többek közt akár egy patkolóradart is rendelhetünk a típushoz.