Kupé Phantomot készít a Rolls-Royce

Vágólapra másolva!
A négyajtós és kabrió változat után Phantom modelljének kupé változatát is piacra dobja jövőre a Rolls-Royce. A kocsi teljesítményben megegyezik a szedánnal, ám kicsit rövidebb lesz annál.
Vágólapra másolva!

A négyüléses kupé alapjául a 2006-os Genfi Autószalonon bemutatott Rolls-Royce 101EX tanulmány szolgál, mellyel a patinás brit cég már korábban jelezte, hogy egy kétajtós luxuskocsival kívánja meglepni a vásárlókat. A végső változat motorházteje alatt ugyanaz a 453 lóerős, 6,75 literes V12-es üzemel, mint a négyajtós változatban, de a motorvezérlésen módosítanak, hogy dinamikusabb vezetési élményt nyújtson a sofőrnek. Ugyanezen okból kifolyólag a Phantom felfüggesztését enyhén áthangolják, és az alumíniumvázas karosszériába is további merevítéseket terveznek. Az autó áráról csak annyit tudni, hogy valahol a kabrió és a szedán változat között mozog majd, tehát nagyjából 350 ezer és 400 ezer dollár közé tehető.

Szintén a Rolls-Royce-hoz kapcsolódó hír, hogy Norbert Reithofer BMW-vezér hivatalosan bejelentette az évtized végén piacra kerülő "olcsó" Rolls-Royce-t is. A 250 és 300 ezer dollár közé árazott modell sok dologban megegyezik majd a BMW 7-es sorozatával, és várhatóan segít megduplázni a luxusgyártó eladásait.

Forrás: [origo]