Tűzoltó Corvette Dubajban

Vágólapra másolva!
A közel-keleti város vezetőitől eddig sem állt távol, hogy óriási pénzeket költsenek látszólag jelentéktelen dolgokra. Most egy tűzoltóautóvá átalakított Corvette-tel késztetik irigykedésre a világ többi országát.
Vágólapra másolva!

Bár sokak számára igencsak furcsának tűnhet, hogy az Egyesült Arab Emírségek kormánya a dubaji polgári védelemnek egy Corvette-tel kedveskedett, a közel-keletiek érvelése teljesen logikusnak tűnik. Rasid Tani Al Matrusi dandártábornok szerint a kocsira azért volt szükség, mert gyorsaságának köszönhetően sokkal előbb érhet a tűz vagy a baleset színhelyére, mint a hagyományos tűzoltóautók. Így akár felszerelés szállításra vagy egy baleset során autóban rekedt emberek szinte azonnali kiszabadítására is alkalmas.

Bár pontosan nem tudni, hogy a sportkocsit mennyi extrával látták el, az biztos, hogy többek közt egy hordozható tűzoltó készüléket, több elsősegélycsomagot és egy hidraulikus emelőt is kapott. Az autó átalakítását négy ember végezte két hónapon keresztül. Nem ez a Corvette az első amerikai autó, melyet a dubaji vezetők különböző közintézmények szolgálatába állítanak. Az arabok korábban már hasonló célból vásároltak egy Hummer H2-t és több Chevrolet Tahoe-t is.

Forrás: [origo]