Vágólapra másolva!
A jövő Seatjainak formavilágába enged betekintést a spanyolok új tanulmányautója, a Frankfurtban kiállított Tribu. Hivatalos tájékoztatás szerint az autó szériaváltozata 2009-től lesz megvásárolható.
Vágólapra másolva!

A Tribut a spanyol gyártó új főtervezője, a Lamborghinitől érkező Luc Donckerwolke álmodta meg. Donckerwolke a Seat megszokott gömbölyű és hullámos vonalai helyett egy erőteljesebb és szögletesebb modellt készített, melynek orr-része igencsak audisra sikeredett. Említésre méltó a panorámatetővel ellátott kocsi csomagtartónyílásának újszerű kialakítása. A raktér sínen csúsztatható fedele először csak egy kis rést bocsát az utasok rendelkezésére, melyen kisebb tárgyakat másodpercek alatt a Tribuba pakolhatnak. Ha nagyobb objektum elhelyezése a cél, a csomagtér fedele teljesen a Tribu tetejére csúsztatható.

A Seat közölte, hogy tanulmányban háromféle vezetési beállítást használ, melyek a motorvezérlést, a sebességváltót és a futómű beállításait változtatják meg. Városi üzemmódban a modell fogyasztása és szén-dioxid-kibocsátása minimálisra csökken, míg Sport módban a hangsúly a minél nagyobb teljesítmény elérésén van. Végezetül Freerun beállításnál a húszcolos kerekekkel és tekintélyes hasmagassággal rendelkező Tribu keményebb terepen is megállja a helyét. Már bejelentették, hogy a Volkswagen Tiguan alkatrészekre épülő spanyol SUV két év múlva kerül sorozatgyártásba.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]